BEČEJ – PARTIZAN 4:13

BEČEJ – PARTIZAN 4:13

31. Marta 2022. 0 By Admin-2131

Nakon ubedljivog poraza protiv Jadrana i pobede protiv novosadske Vojvodine, Partizan je prvi put posle više od 5 godina gostovao u našem gradu. Zima tek što je stigla, a sunce kao da je obasjalo sve bečejske grobare. Napokon naš voljeni Partizan u Bečeju. Utakmica je pripremana nekoliko nedelja kako bi snaznom podrškom pomogli Partizanu da izadje iz male krize rezultata. Sve je bilo isplanirano do najsitnijih detalja. Medjutim, na sam dan utakmice saznali smo da je tekma zakazana za 18 H, a ne za 20 H kao prethodnog dana, kakva nelogičnost.

Došlo je do promene plana i to je glavni razlog zašto se na tribinama nije okupilo znatno više grobara. Sastajemo se na dogovorenom mestu, nas dvadesetak, odlazimo do hale i tamo nam se priključuje još nekoliko grobara, tako da nas je u hali bilo 25-oro. Navijanje je krenulo od prvog sudijskog zvizduka. “Himna Partizana”, “Hiljade grobara…”, “Partizane jedini…”, “Volim ga k'o oka dva…”, “Samo jedan klub…”, kao i najnovija “Partizan ‘le alee…” samo su neke od pesama koje su pevane na ovoj utakmici. Navijanje nije prestajalo tokom čitave utakmice. Posebno raduje navijanje i želja mladjih grobara da svom snagom podrže Partizan.

Uz ovakvu podrsku pobeda Partizana nije mogla da izostane. Sigurnom igrom ostvarena je lagana pobeda od 13:4. Najveće ovacije od igrača doživeo je, naravno, ko bi drugi do Dača Ikodinovic, koji je i na ovoj utakmici bio jedan od najzapaženijih igrača našeg tima. Hit večeri je bila pesma: “Dača Ikodinović šala lala-la, Dača Ikodinović šala-la-la ” i time su se grobari iz Bečeja, bar donekle, odužili velikom asu i velikom grobaru za brojne pobede izvojevane, kako u Partizanu tako i u nacionalnoj selekciji.

Važno je napomenuti da su se našem pozivu, pored grobara iz Bečeja, odazvala i četvorica grobara iz okoline, dvojica iz Bačkog Gradišta i dvojica iz grupe Fedelissimi Temerin. Sve u svemu, prvo gostovanje Partizana u Bečeju, posle pola decenije, završeno je uspešno. U nadi da će sledeće gostovanje Partizana u Bečeju biti jos masovnije i uspešnije, GROBARI ZDRAVO !!!